úterý 16. února 2016

Jako třeba krasobruslení...

Sedla jsem si na chvilku do kavárny a plánovala dočíst knihu, kterou bylo třeba ten den vrátit do knihovny. Otevřela jsem ji a k vedlejšímu stolu dorazily čtyři kamarádky, čerstvé maminky. Velice živě se hned pustily do debaty, z které jasně vyplynulo překvapivé zjištění: mateřství je v podstatě soutěžní disciplína, hodnocená podobně jako krasobruslení. Umělecký dojem získá soutěžící tím, že má rychle postavu a eleganci jako před těhotenstvím, nehledě na délku spánku. Jde o část, která se sice neboduje, ale pokud ji soutěžící neplní, defacto ani nesoutěží. A pak přišel pozvolný výčet povinných prvků. (Body jsou jen orientační, protože detailní bodové skóre je neveřejné.)
Přirozený porod 5 bodů, kojení 6 bodů, registrace na fóru či ve skupině pro kojení 2 body, látkové plenky 3 body, ekologická osvěta s tím související 1 bod, drahý kočárek a výbavička 7 bodů (za každých 10 tisíc investovaných se uděluje 1 bod, 7 je maximum), návštěva lékařky a úspěšné váhové přírůstky 2 body, doma vyrobené příkrmy a fotka upatlaného mrňousa 3 body, nastavení pravidelného spánkového režimu 2 body, pravidelné motivační programy pro bezdětné kamarádky 5 bodů, rozesílání fotek emailem všem osobám v adresáři 1 bod, členství na portálu, e-shopu, skupině 1 bod za každou, brigáda při mateřské 1 bod, atd.
Nevím, co následovalo, protože jsem musela jít do té knihovny. Vlastně tolik podnětů mi asi stačilo. Říkám si, že nejhorší nejsou ty soutěže, které nám nachystají ostatní. Nejhorší jsou ty, do kterých se nesmyslně přihlásíme samy. 

1 komentář:

  1. .....Říkám si, že nejhorší nejsou ty soutěže, které nám nachystají ostatní. Nejhorší jsou ty, do kterých se nesmyslně přihlásíme samy....

    Pravdivé a výstižné...určitě tě budu brzy citovat :))

    OdpovědětVymazat