středa 4. května 2016

Bylinková zahrádka, 5. týden


Tak jsem tu opět, abych vás informovala, jak se daří bylinkám u nás v kuchyni. Všechny obstojně rostou. Jak jsem se dozvěděla v květinářství, když mají rostlinky cca 10 cm, je dobré je zastřihnout, aby posílily. A to byl důvod, proč už jsem sklízela bazalku. A co jsem z ní udělala?

Brokolicový gratin s mozzarellou a čerstvou bazalkou
Ingredience: 2 velké brambory, sůl, část brokolice, 150 g mozzarelly, 2 vejce, 100 ml mléka, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, hrst čerstvé bazalky
Postup: Brambory uvařím ve slupce asi 20 minut. Brokolici omyju a chvíli dusím v páře. Mozzarellu sliji a nakrájím na plátky. Uvařené brambory sliji, oloupu a nakrájím na plátky. Do zapékací mísy naskládám brambory, brokolici a mozzarellu. Vejce rozkvrdlám v mléce, přidám sůl, pepř, muškátový oříšek a část čerstvé bazalky. Směsí přeliji obsah zapékací misky. Peču v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 25 až 30 minut. Před podáváním nasypu navrh čerstvou bazalku.


Dobrou chuť přeje
Petra



Žádné komentáře:

Okomentovat