pondělí 4. července 2016

Jahodová marmeláda s růžovým vínem

Chtěla jsem vám poradit pár tipů na zpracování jahod. Chtěla a chtěla a nakonec máte všichni jahody pěkně uskladněné v mrazáku, v knedlíkách či dortech a já pořád nic. Je to teď už trochu pasé, ale přeci jen se tedy podělím o recept na jahodovou marmeládu s růžovým vínem. Udělala jsem ji a už ji dlabeme. Je výborná :-)
750 g jahod nakrájíte na kousky a dáte vařit s želírovacím cukrem, přidáte 200 ml růžového vína. Za občasného míchání přivedete k varu a povaříte minimálně 5 minut. Poté plníte připravené skleničky, uzavřete je a otočíte dnem vzhůru a chvíli necháte stát na víčku. Já později skleničky zdobím popiskama viz. foto.




Žádné komentáře:

Okomentovat