neděle 18. září 2016

Pečený čaj

Ingredience: 1 kg ovoce (400 g švestek, 300 g rybízu a 400 g jablek), 600 g cukru krystal, koření (skořice, hřebíček) a 1 citron

Ovoce jsem omyla, jablka oloupala a vykrájela, švestky vypeckovala a obojí nakrájela na malé kousky. Ve velké míse jsem promíchala jablka, švestky a rybíz (použila jsem zmražený). Rybíz je důležitý, protože obsahuje přírodní pektin a želíruje. Přidala jsem koření, cukr a citron, který jsem předtím zbavila kúry a pecek. Troubu jsem předehřála na 220 stupňů, ale v průběhu pečení jsem ji ztlumila na 170. Směs jsem přendala do pekáče a pekla 45 minut. Ovoce pustí hodně šťávy, na kterou je dobré mít v pekáčku místo. Ještě horký čaj jsem nalila do skeniček, uzavřela a obrátila na víčko. Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat