neděle 24. dubna 2016

Bylinková zahrádka, 3. a 4. týden

Bazalka vítězí. Tedy roste nejrychleji  a dělá mi velikou radost. Pokud se rozhodnete pěstovat bylinky, doporučuji s bazalkou začít. Máte jinou zkušenost? Jakou bylinku doporučujete pro začátečníky vy? Dnešní příspěvek trochu více zasvětím bazalce a zapátrám, jak je zdravá a užitečná. Jako první recept, který vyzkouším až ještě trochu povyroste, bude pizza Margarita. Tahle tradiční italská pizza je poslulá čerstvou bazalkou a já se moc těším, až ji budu vyrábět. Přidávat ji budu do salátu s rajčaty a mozzarelou. Když rozšířím pěstování i na zahradu a sklizeň bude velká, vrhnu se na zhotovení pesta. Léčivé látky mizí s tepelným zpracováním, takže doporučuji konzumovat hlavně v salátech, kam ji dáme syrovou. Obzvlášť potom, co jsem se dočetla, že má i protirakovinné účinky. Výčet dalších skvělých léčivých účinků se dočtete na obrázku.



Doufám, že vám pěstování jde. Napište mi nápady na využití bazalky a děkuji za všechny maily.



Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat